Startsida  |  Behandlingar  |  Företag  |  Priser  |  Kurs  |  Om Hälsan är din  |  Bokning  |  Kontakt  |  Länkar  |  Gästbok

Hälsan är din startades av mig, Gudridur Olafsdottir, jag är Certifierad Friskvårdsterapeut. Idén till företaget föddes när jag började min utbildning på Göteborgs Gymnastiska Institut år 2001. Det var under utbildningens gång som jag formade företagsidén friskvård, frihet och fröjd. Genom ett friskvårdsprojekt vi gjorde på skolan så fångades jag av hur viktigt det är att möta varje människa som en unik individ i relation till helheten medvetenhet, enkelhet och tydlighet.

Vision: Naturlig friskvård, frihet och fröjd i samverkan med varje människas medvetenhet, enkelhet och tydlighet i vardagen. Blåsa liv i varje individs självförverkligande – genom tillit, förtroende och positivt tänkande. Genom insikt och vishet skapar du ett större medvetande om dig och din kropp. Det är du som har nyckeln till ditt eget välbefinnand, ingen annan. Men jag kan hjälpa dig att hitta den.

Mer om mig
Jag är född på Island, sagornas ö. Att leva med naturen är en del av mig. Den 6 juni 1988 landade jag på Landvetters flygplats i 24 graders värme. Jag visste inte att det kunde vara så varmt eller att det fanns så många träd på samma ställe. Till och med rosa träd, vilken naturupplevelse det var för mig!

Om Hälsan är din

Livet förde mig till Tjörn på västkusten och den första blicken jag möttes av var solnedgången över havet – vilken fantastisk inbjudan jag fick. Något jag tagit med mig från Island är hur mötet med varje individ bär med sig ny frukt på livets träd som formas av alla möten vi gör i livet och naturen. Det du ger till moder jord kommer tillbaka. Den ömsesidiga respekten för naturen fick jag lära mig på Island, den kommer alltid att finnas inom mig.

Jag arbetade inom hemtjänsten, äldreomsorgen och natt/kvällspatrullen där min chef inspirerade mig att utbilda mig till undersköterska. Tack vare henne så gjorde jag det, trots min dyslexi. Jag arbetade 17 år i Tjörns kommun. Under dessa år fick jag äran att starta upp en dagverksamhet från grunden, och jag jobbade även som assistent hos samma person i 10 år.

Redan när jag flyttade till Sverige hade jag tankar på att bli massör, därför föll det sig naturligt att gå på GGI. Under hösten 2001 påbörjade jag GGI:s Friskvårdsterapeututbildning, som innefattade Svensk Klassisk massage, GGI-Kinesiologi, bindvävsmassage, triggerpunkter, idrottsskador och grundmedicin med flera olika tentamen. Efter avslutad grundutbildning gick jag en fördjupningsutbildning, där vi fördjupade våra kunskaper inom bindväv, kinesiologi, idrottsskador, småföretagande och projektarbete.

Under fortsättningsutbildningen mötte jag två underbara värmlänningar som fick upp mina ögon för vackra Värmland och Karlstad. Jag ångrar verkligen inte jag flyttade hit. Det känns som hemma i Reykjavik där jag växte upp. Jag jobbar som personlig assistent där jag möts med respekt, medmänsklighet och naturlig omtanke i mina möten med kunder. Jag trivs med det levande kulturlivet i Karlstad, människorna och värmen dom sprider. Balansen mellan vatten och skog ger mig harmoni.